Vår historia och hur Gymmet i Kungsbacka startade upp!
 
2015 kände jag att det var dags att utveckla min verksamhet. Efter att ha jobbat med kostrådgivning och förebyggande hälsa några år. Kostens betydelse för välmående och hälsa har alltid intresserat mig men det var först när min äldsta son fick diagnosen glutenintolerans som jag påbörjade en utbildning inom nutrition. Rörelse, motion och träning i alla former har alltid varit en del av mitt liv, när jag var yngre inom lagidrott, som tränare och som glad motionär. I syfte att även erbjuda träning i mitt företag, tog jag några kurser inom gruppträning. Min intention var att i första hand hålla i träning för kvinnor och gjorde i samband med detta lite research, och besökte olika gym.
 
Jag har under alla år jobbat som sjuksköterska och haft mitt företag som en bisyssla. Våren 2018 blev jag kontaktad av ett gym där jag blev förfrågad om att ta över gymmet. Jag presenterade tanken om att köpa gymutrustning för min kollega Agneta Johansson, vilket hon nappade på genast, Agneta har varit danslärare samt är hon en erkänd stylist, makeup artist, föreläsare och en duktig entreprenör.
 
Vi huserade ihop på Kabelgatan i Kungsbacka och i samma byggnad fanns det lokal som vi trodde kunde passa vår nya gemensamma verksamhet Gymmet i Kungsbacka. Sommaren 2018. 9:e september öppnades dörrarna för Kungsbackas enda tjejgym.
 
Varför startade vi upp ett tjejgym?
 
Det finns många fördelar med tjejgym. Det är det alltid rent, fräscht och gott om plats vid maskiner och fria vikter. Det finns oftas ett lugn som inte finns på andra gym. Tjejerna på gymmet är uppmuntrande mot varandra och vågar fråga om tips av varandra. Vänskaper knyts och flera äldre som tränar på förmiddagarna är ensamma och bygger nya nätverk på gymmet. På eftermiddagarna och kvällarna intas gymmet av tjejer i alla åldrar som medverkar på olika pass.
 
Vår vision är att vårt gym skall vara personligt, att alla skall känna sig bekväma och inte vara rädda för att fråga om hjälp. Vår vision var också att vara ett centrum för kvinnor som vill ha allt samlat under ett tak, där vi erbjuder allt från träning, kostrådgivning och skönhetsbehandlingar. Vårt koncept var att vara ett centrum som erbjuder allt en kvinna vill ha med en familjär stämning. Vi ville skapa en trygg och familjär miljö för alla kvinnor som vill ha träning, rådgivning och stöd i deras hälsoresa. När vi startade Gymmet i Kungsbacka var vår ambition att skapa ett ställe där vi själva kunde tänka oss träna, hemtrevligt men samtidigt med en genuin gymkänsla.
 
Vi önskar att vidare inspirera och hjälpa fler kvinnor att hitta sin träningsform, det känns meningsfullt. Vi vet att träning kan få människor att må bra och med hjälp av träning förbättra sin hälsa både i nuet och på lång sikt.

 

Vi som jobbar här

Agneta och Ellen
Jessica

Agneta Johansson

Delägare i Gymmet i Kungsbacka. Stylist, coach, inspiratör, dansinstruktör och föreläsare

Ellen Ljungberg

Delägare i Gymmet i Kungabacka. Gruppträningsinstruktör, Kostrådgivare och sjuksköterska.

Vår vision

Är att alla skall trivas på Gymmet i Kungsbacka hälsoklubben enbart för kvinnor.
Vi försöker  alltid vara  lyhörda  för våra medlemmars önskemål.