Viktminskning


Viktminskning
Vi bantar inte, men genom att välja rätt sammansatt mat kan du ändra din livsstil och gå ner i vikt
Mat är den bästa medicinen om du vill hålla dig frisk och gå ner i vikt eller bara känna dig piggare, gladare och mer nöjd med livet.
Som kostrådgivare och sjuksköterska kan Ellen hjälpa dig att göra aktiva val som är bra för din hälsa.
Vi arbetar med att på långsiktigt sätt förändra ditt beteende i förhållande till mat och motion.
Små förändringar som varar länge är oftast bättre än intensiva kurer och dieter under kort tid. När du väl tagit steget till en livsstilsförändring genom nya vanor gäller det att hålla fast vid dem.
Kosten påverkar oss mycket mer än man ofta tror. Med en välbalanserad kosthållning kan du bland annat påverka hur magen mår, öka ditt skydd mot infektioner, förändra din vikt och mycket mer.

För dig som är äldre
Många tycker att det blir lättare att gå upp i vikt ju äldre man blir. Till viss del så beror det på att man förlorar en del av muskelmassan när man blir äldre. Mindre muskler kräver helt enkelt lite mindre energi och då minskar ämnesomsättningen något. Men det är bara en liten del av förklaringen.
En vanlig anledning till att man gått upp i vikt är att man minskat sin energiförbrukning på något sätt. Man kanske har bytt arbete och fått ett mindre ansträngande jobb, fått mindre fysiskt aktiv fritid eller helt enkelt blivit bekvämare.

Här är några fler orsaker som kan göra att man lättare går upp i vikt:

¤ Man kanske är mer stressad. Stress gör att man blir sötsugen och kroppen blir benägen att samla fett på magen.

¤ Man har av någon anledning fått sämre matvanor. Exempelvis kan tidsbrist göra att det blir onödigt mycket snabbmat som ger väldigt mycket energi.

¤ Man har fått sämre insulinkänslighet. Dålig insulinkänslighet gör att man lättare går upp i vikt och att det är svårare att gå ner.
Önskar du kontak och råd om viktminskning, träning  och bättre matvanor, tveka inte att höra av dig till oss så hjälper vi dig.