top of page

POWERPLATE  & KOMPRESSION STÖVEL

Power Plate är lätt förklarat en vibrerande plattform som rör sig i tre dimensioner många gånger per sekund.

pp8.jpg
Who Are We


  
PowerPlate – effektiv och skonsam träning

Power Plate ger en effektiv och skonsam träning såväl för den som är van, stark och erfaren och den som är ny och otränad. Power Plate, är en vibrerande plattform med många användningsområden. Den kan användas både vid uppvärmning, träning, uppbyggnad, rehabilitering och återhämtning.

Den ger också variation i träningen. Variation gör oftast att du fortsatt tycker en aktivitet är rolig att göra och utvecklande. Variation kan vara skillnaden som gör skillnad så att du får gjort dina övningar. Som du säkert vet är det kontinuitet som gör skillnad.

 
Effektiv träning genom Power Plate
Power Plate går utmärkt att använda oavsett vilken nivå du ligger på i din träning. Den ger många olika fördelar som är bra för kroppen och som hjälper till att maximera din träning. Man skulle kunna förklara det genom att när man använder en Power Plate kommer man åt fler muskelfibrer, på ett annat sätt än vid vanlig träning/rörelse.

Power Plate går att använda till allt från uppvärmning, stretch, styrka, balans och avslappning. Det är ett perfekt redskap att använda sig av som ett komplement till annan träning.


Skonsam vid rehab och efter skada
Genom att använda den regelbundet i sin träning kan det resultera i att du blir mer avslappnad i dina muskler samt mer rörlig. Det är även bra kompletterande träning och hjälpmedel vid rehabilitering efter skada och/eller operation. Du kan välja nivå och styrka och därmed anpassa individuellt och långsamt öka styrka.

Detta träningsredskap kan användas av alla oavsett ålder och är perfekt för dig som är stel eller som utövar någon form av rehab.
Fördelar
Genom att använda detta träningsredskap får du en bra och effektiv träning på gymmet. Den hjälper till att aktivera muskler som du annars kanske har svårt att komma åt. Den gör även så att du får:

Förbättrad blodcirkulation
Ökad muskelstyrka
Ökad bentäthet
Bättre rörlighet
Bättre stabilitet och balans
Är skonsam mot stela leder och ligament
Ökad förbränning
Minskning av stresshormonerDet finns fyra system som påverkas av vibrationsträning på Power Plate:
Neurologiska systemet
Proprioceptionen
Muskuloskeletala systemet
Cirkulationssystemet (Hjärt- och kärlsystemet)
Dessa fyra system påverkas omedvetet.

De två viktigaste mekanismerna som förklarar hur man använder en powerplate är :

Rapid, reflexiv, respons (R3/TVR).
Det system som testas när en läkare testar dina reflexer genom att knacka på ditt knä med en reflexhammare och man omedvetet sparkar med benet.
Reflexiv stabilisering.
Träning ​aktiverar omedvetet våra reflexer med hjälp av R3/TVR systemet och spänner musklerna varje gång plattan rör sig (30-50 gånger per sekund).  Beroende på din kroppsställning/position på plattan så aktiveras olika lokala muskler.

Det andra som händer vid vibrationsträningen är att kroppen hela tiden försöker att stabilisera sitt läge. Detta system arbetar på en global nivå i kroppen.
KOMPRESSIONSTÖVEL

Stöveln som sätts på benen och är kopplad till en pump som blåser in och ur luft. Det gör att stöveln spänns om runt benet med början från ankeln och sedan uppåt vaden. Detta hjälper kroppen att transportera bort svullnaden från benet.
Funktioner
Lufttrycket  ger massage som främjar blodcirkulationen, stimulerar utsöndringen av lymfvätska och aktiverar din ämnesomsättning. Lufttrycket lugnar dina ådror, flödet av blod och andra kroppsvätskor görs enklare. Stöveln masserar bort trötthet och svullna ben.. 


 

Tack!

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page