top of page

Om oss

Vår Historia

e och a_edited.png


2015 kände jag att det var dags att utveckla min verksamhet. Efter att jobbat med kostrådgivning och förebyggande hälsa några år. Kostens betydelse för välmående och hälsa har alltid intresserad mig men det var först när min äldsta son fick diagnosen glutenintolerans som jag påbörjade en utbildning inom nutrition. Rörelse, motion och träning i alla former har alltid varit en del av mitt liv, när jag var yngre inom lagidrott, som tränare och som glad motionär. I syfte att även erbjuda träning i mitt företag, tog jag några kurser inom gruppträning. Min intention var att i första hand hålla i träning för kvinnor och gjorde i samband med detta lite research, och besökte olika gym. 
 
Har under alla år jobbat som sjuksköterska och haft mitt företag som en bisyssla. Började ett nytt jobb och fokus på att starta ett träningscenter blev lagd på is. Det var först våren 2018 som tanken aktualiserads igen då jag blev kontaktad av ett gym. Gymägaren undrade om jag kunde tänka mig ta över gymmet? Efter lite funderande presenterade jag tanken om att köpa gymutrustningen, för min kollega Agneta Johansson, hon nappade genast. Agneta har ett förflutet som danslärare samt att hon är en erkänd stylist, makeupartist, föreläsare och en duktig entreprenör. 
 
Vi huserade ihop på Kabelgatan i Kungsbacka och i samma byggnad fanns det lokal som vi trodde kunde passa vår nya gemensamma verksamhet Gymmet i Kungsbacka.
Vi insåg snabbt att den tilltänkta lokalen blev för liten, samtidigt fick vi reda på att nuvarande lokal var ledig. Verksamhetsgatan 12 har tidigare varit tjejgym men var under några år secondhand affär, när vi tog över lokalen var den mycket nergången och ofräsch. Målarfärg inhandlades och samtliga rum målades under sommaren 2018. 9:e september öppnade vi dörrarna för Kungsbacka enda tjejgym.
 
Varför startar vi ett tjejgym?
 
 Det finns många fördelar med tjejgym. Det är det alltid rent, fräscht och gott om plats vid maskiner och fria vikter. Det är i princip alltid ordning och reda, vikterna ställs tillbaka efter användning och de som tränar torkar av efter sig. Det finns oftas ett lugn som inte finns på andra gym. Tjejerna på gymmet är uppmuntrande mot varandra och vågar fråga om tips av varandra. Vänskap knyts och flera äldre som tränar på förmiddagarna är ensamma och bygger nya nätverk på gymmet. På eftermiddagarna och kvällarna intas gymmet av tjejer i alla åldrar som går på olika pass. 
 
Vår vision är att vårt gym skall vara personligt, att alla skall känna sig bekväma och inte vara rädda för att fråga om hjälp. 
Vi har ingen klädkod, alla tränar i det som känns bekvämt.
 
När vi startade Gymmet i Kungsbacka var vår ambition att skapa ett ställe där vi själva kunde tänka oss träna, hemtrevligt men samtidigt med en genuin gymkänsla. 
 
Vi önskar att inspirera och hjälpa fler kvinnor att hitta sin träningsform, det känns meningsfullt för vi vet ju att träning kan få människor att må bra och förbättra sin hälsa både i nuet och på lång sikt. 

Fördelar med at träna på Gymmet enbart för kvinnor.
Det är alltid rent, fräscht och gott om plats vid maskiner och fria vikter.
Det är ordning och reda, vikterna och övriga träningsredskap ställs tillbaka efter användning och blir avtorkade.  
Många upplever att det finns ett lugn på Gymmet i Kungsbacka som man inte hittar på andra gym.
Medlemmarna uppmuntrar varandra och vågar fråga om tips och hjälp.
Man hittar nya vänner och gemenskapen är god.

 

Vår Vision

Är att alla skall trivas på Gymmet i Kungsbacka.
Hälsoklubben enbart för kvinnor.
Vi försöker  alltid vara  lyhörda  för våra medlemmars önskemål. 

17875354706597618_edited.png
Skicka ett meddelande till oss
så återkommer vi så snart vi kan.

Tack för ditt meddelande!

bottom of page