Softpass
 

Träna styrka med gummiband och  lättare hantlar, lätt kondition, rörlighet, koordination samt balans för dig som önskar träna lite lättare. 
Passar för dig som vill komma i gång efter skada, sjukdom eller om du är bara vill träna ett lugnare pass.
Boka pass

Funktionell Core

Funktionell core är en mix mellan pilates, yoga och traditionell coreträning

Core/funktionell träning: som passar alla, där man lägger vikt på att stärka de stabiliserande musklerna i bålen. Rörelserna görs i ett långsamt tempo med stor vikt på att utföra rörelserna rätt och hitta rätt muskler i mage och rygg. Funktionell träning förbättrar din stabilitet, styrka och rörlighet. Övningarna bygger på grundläggande rörelser som ökar kroppens funktionalitet i din vardag och idrott. Lär dig att bygga en stabil kropp med bra hållning och balans på ett roligt, enkelt och säkert sätt.

Funktionell träning har de senaste åren blivit en mycket populär träningsform, såväl bland motionärer som bland elitidrottare. Funktionell styrketräning innebär att man, förutom styrka, utvecklar rörlighet, balans och koordinationsförmåga med övningar som aktiverar många olika muskler
Viktigt för att motverka åldersrelaterade krämpor och skador
Ju äldre man blir, desto stelare och svagare blir man. Därför är funktionell träning även en bra träningsform för äldre människor, då det i studier har visat sig motverka stelhet och svaghet samt öka den funktionella styrkan, rörligheten och balansen. En minskad muskulär stelhet, svaghet och balans minskar i sin tur risken för åldersrelaterade skador, som t.ex. fall som leder till fraktur på lårbenshalsen. Träningen kommer att finnas med i höstens FAR katalog (fysisk aktivitet på recept)
<

Ryggfrisk

Vi på Gymmet i Kungsbacka kan erbjuda gruppträning med naprapat Jessica, träningen är varierad men man kommer lägga extra vikt på axlar, rygg och nacke.
Många har i dag ett stillasittande jobb där man jobbar med armarna framför kroppen, det är lätt att tappa hållningen falla ihop och därmed få ont i ryggen. För att motverka ryggont behöver vi träna hela ryggen.
 
Genom ett lugnt tempo under passet låter vi kroppen hitta de djupare musklerna som
ska hjälpa oss att uppnå̊ en stabilare kropp.
Vi använder oss av egna kroppsvikten, gummiband och pilatesboll.
Ryggfrisk passar båda nybörjare och dig med träningsvana. Vi både förebygger och hjälper onda ryggar med enkla övningar som både stärker, tränar rörlighet och stabilitet.
Genom denna träning kommer du få en starkare kropp i alla dina vardagsaktiviteter.
Passet består av lätt uppvärmning 
-övningar på pilatesboll
-övningar med gymmiband
-stående balansövningar
-rörelser på matta
-lätt kondition
-lätt stretch
Hormon Yoga

Kommer under hösten
 

  • wondr app
  • Facebook
  • Instagram
  • Black YouTube Icon

Gymmet i Kungsbacka

Verkstadsgatan 12, Kungsbacka

070-6991560

070-6816636

gymmet9@gmail.com

Swishnummer 123 661 60 64

Org.nr: 556796-9398

Bankgiro:219-6368

Innehar F-skattebevis